Onterechte boete? Wij helpen je!

Meer over Appjection chevron-right

Naheffings­aanslag parkeer­belasting Amsterdam

Wanneer je niet- of te weinig parkeergeld betaalt in de gemeente Amsterdam, ontvang je een parkeerboete, ook wel een naheffingsaanslag parkeerbelasting. Hieronder vind je meer informatie over deze boete. Zo kom je erachter of bezwaar maken zinvol is in jouw geval.


Wil je de boete meteen door een van onze juridisch medewerkers laten bekijken?

Boete Amsterdam Naheffingsaanslag

Voldoende parkeergeld betalen in Amsterdam

Een parkeerboete in Amsterdam kan alleen worden opgelegd als je te weinig parkeergeld hebt betaald. Het parkeergeld dat je had moeten betalen kan dan worden nageheven, terwijl dat bedrag verhoogd wordt met het boetebedrag. Het boetebedrag is meestal rond de €60, omdat dat het wettelijke maximumbedrag is. Bezwaar maken heeft dan ook zin als jij kan aantonen dat je voldoende parkeergeld hebt betaald aan de gemeente Amsterdam. Of je dat in de juiste zone, of voor het juiste kenteken hebt gedaan is niet relevant.

Uit onderzoek van de NOS en Appjection is gebleken dat bezwaren in Amsterdam in 66% van de gevallen leiden tot vernietiging van de boete! Lees hier het originele artikel, waar onze CEO Max Heck eveneens aan het woord komt. Foto's van de scanauto kun je daarnaast bekijken op naheffingsaanslag.amsterdam.nl.

Bezwaar maken tegen een parkeerboete uit Amsterdam

Wanneer heeft bezwaar maken onder andere zin?

Je hebt per ongeluk een verkeerd kenteken ingevoerd Je hebt per ongeluk een verkeerd kenteken ingevoerd

Zoals hiervoor al gezegd, als je kunt aantonen dat je genoeg hebt betaald, dan is de boete onterecht. Het komt vaak voor dat mensen per ongeluk het verkeerde kenteken invoeren in hun parkeerapp. De Hoge Raad heeft echter geoordeeld dat je dan de boete niet hoeft te betalen na een bezwaar. Wij kunnen dit bezwaar kosteloos voor je maken en opsturen. Wil je weten wat voor een bewijs de gemeente van Amsterdam wil hebben van de parkeerapp, dan kun je dat hier op onze website vinden.

Je hebt in de verkeerde zone betaald Je hebt in de verkeerde zone betaald

Het kan zijn dat je per ongeluk de verkeerde parkeerzone hebt aangeklikt in jouw parkeerapp. Vaak heb je dus wel betaald, maar krijg je toch een boete. Stond jij in een parkeerzone die even duur of duurder was dan de juiste zone? Dan heeft bezwaar maken zin en kunnen wij dit kosteloos voor je doen. Stond je in een goedkopere zone? Uit ervaring weten we dat de boete dan niet wordt vernietigd.

Je krijgt een boete tijdens het betalen bij de parkeerautomaat Je krijgt een boete tijdens het betalen bij de parkeerautomaat

In sommige gevallen ontvang je een boete terwijl je een parkeerkaartje aan het kopen bent. Je moet direct na het parkeren zorgen dat je parkeergeld betaalt. Dat kan via een parkeerautomaat of een parkeerapp. Krijg je de boete terwijl je bij een parkeerautomaat een kaartje kocht? Afhankelijk van hoe lang je hier over deed, kan er reden zijn tot bezwaar. Laat onze juridisch medewerkers de boete nakijken!

Jouw auto was helemaal niet in Amsterdam op dat moment Jouw auto was helemaal niet in Amsterdam op dat moment

Het komt vaak voor dat een boete per ongeluk wordt opgelegd aan een verkeerd kenteken. In de grote steden kan dit gebeuren omdat de scanauto het nummerbord onjuist uitleest. In de kleinere steden kan het gebeuren dat een verkeerd kenteken wordt genoteerd op de boete. Als je wilt weten hoe je kunt bewijzen dat jouw auto daar niet was, dan kun je de boete het best indienen via één van de knoppen op deze pagina.

Het parkeerkaartje lag niet zichtbaar achter de voorruit Het parkeerkaartje lag niet zichtbaar achter de voorruit

Als je kunt bewijzen dat je hebt betaald, dan is de boete onterecht. Heb jij het kaartje nog? Dan kun je bewijzen dat je het parkeergeld hebt betaald. Heb je het kaartje niet meer, dan kan je dat alsnog bewijzen met een bankafschrift waarop jouw naam zichtbaar is.

Je hebt een parkeervergunning of een bezoekerskaart Je hebt een parkeervergunning of een bezoekerskaart

Parkeergeld kan ook op andere manieren betaald worden, bijvoorbeeld met een vergunning of een bezoekerskaart. Elke stad hanteert weer andere regels voor dit soort betaalwijzen, maar als jij de vergunning of de bezoekerskaart op het juiste kenteken aanmeldt, dan zou je geen boetes moeten krijgen. Let dus op dat je jouw vergunning op tijd overzet op een nieuw kenteken, of op een tijdelijke auto. Gemeenten zijn zeer streng, en boetes worden niet zomaar vernietigd.